Coquelet de Bretagne cu fasole verde


reteta_coquelet_fasole_verde

Am acceptat cu drag provocarea Laurei de a gati ceva bun si rapid cu produsele Edenia pentru #vitrinacuidei. Totusi, oricat de mult mi-ar placea deserturile, de data aceasta, in fata vitrinei cu produse, n-am rezistat sa nu intind mana catre coquelet-ul de Bretagne la care pofteam de ceva vreme si m-am reorientat catre un fel principal, inspirata fiind chiar de o reteta de-a Laurei. 🙂 Am ales si o punguta cu fasole verde (una dintre legumele mele preferate) congelata si m-am gandit cat de frumos, dar mai ales gustos, se vor imbina in farfurie. Asa s-a si intamplat.

Iata ce a iesit. 🙂

Ingrediente:

coquelet de Bretagne Edenia – 550g
fasole verde congelata Edenia
4 catei de usturoi
2 fire de rozmarin
80g unt
ulei de masline
otet balsamic
sare
piper

ingrediente_coquelet_cu_fasole_verde

Mod de preparare Coquelet de Bretagne cu fasole verde:

Transeaza coquelet-ul si alege bucatile care sunt pe placul tau. Eu am ales pulpitele si pieptul. Restul bucatilor pastreaza-le pentru un alt preparat ori pentru o supa.

Intr-o tigaie, adauga 2-3 linguri de ulei de masline, rozmarinul si 2 catei de usturoi zdrobiti cu lama cutitului. Cand uleiul s-a incins, pune bucatile de puisor in tigaie cu pielea in jos. Da focul la intensitate mare si presara sare si piper peste ele.

coquelet_preparare (1)

Dupa ce pielea s-a rumenit putin, seteaza flacara la intensitate medie. Tine puiul la rumenit cam 3-4 minute pe fiecare parte. Scoate usturoiul din tigaie daca acesta a devenit brun. Adauga in tigaie 30 de grame de unt si 1 lingurita de otet balsamic si mai lasa puiul in tigaie aproximativ 1 minut, timp in care poti turna cu o lingurita din untul topit peste bucatile de carne. Opreste focul, scoate puiul din tigaie si lasa-l la odihnit.

Intr-o oala cu apa clocotita si sare, pune fasolea verde si las-o la fiert 4 minute. Scoate-o apoi intr-un bol cu apa rece, rece. Topeste 50 de grame de unt intr-o tigaie, adauga doi catei de usturoi zdrobiti si gateste fasolea inca 2 minute. Asezoneaza cu sare si piper si adauga doua lingurite de otet balsamic. Soteaza inca 1 minut.

fasole_verde_preparare

Daca-ti sunt pe plac, rumeneste si cateva rosii cherry. Presara un pic de sare deasupra lor.

Asaza fasolea pe farfurie, bucatile de coquelet deasupra si rosiile cherry langa.

Usor, rapid, gustos! Bucura-te de preparatul delicios alaturi de cei dragi sau rasfata-ti papilele de unul singur. 😛 Tu decizi!

Pentru mai multe idei de retete rapide, viziteaza si vitrinacuidei.ro! 🙂

Love,

S.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s