Pere coapte, cu nuci si arome de toamna + un nou concurs


12038931_763055710489481_4944514172042803811_o

La final de octombrie, alaturi de prietenii de la Green Sugar, care implinesc zilele acestea 5 anisori frumusei (mai au putin si merg si ei la scoala :P) v-am pregatit cateva retete dulci si rapide, dar si un concurs fain.

Vedetele retetei de astazi sunt perele, unele dintre fructele mele preferate. Imi place sa le combin cu nuci si ceva branzeturi moi precum camembertul atunci cand le mananc crude, dar si mai mult imi plac atunci cand sunt posate ori coapte (in mult vin, sa ne intelegem!). Si pentru ca prin dulap mai aveam si ceva nuci bune, din pomul din gradina, si cateva alune de padure aduse de tata, de la Sibiu, am pus de-un desert super rapid, gustos and totally guilt free, ca nici zahar nu are. 🙂

Ingrediente:

6 pere
100 g alune de padure
50 g nuci (putin uscate)
50 g coacaze uscate (fara adaos de zahar)
spartura de cacao (optional)
400 ml de vin alb
3 linguri Green Sugar Cooking
scortisoara
nucsoara

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.

Trage alunele de padure si nucile la tigaie, cat sa se rumeneasca putin. Toaca-le marunt.

Spala perele si taie-le pe jumatate. Taie o portiune mica si de pe partea cu coaja a perei, astfel incat sa nu mai fie bombata. Va ramane dreapta si o s-o poti aseza in tava, fara sa se mai “balangane”. Scobeste miezul cu o lingura, astfel incat sa transformi fiecare para intr-o cupa. 🙂

Amesteca alunele de padure si nucile tocate cu o lingura de Green Sugar Cooking, 50 g de coacaze uscate (sau orice fruct uscat iti este pe plac) si doua lingurite de spartura de cacao (doar daca iti place). Umple fiecare para.

pere_coapte_nuci

Presara 2 linguri de Green Sugar Cooking, 1-2 linguri de scortisoara macinata si 1 lingura de nucsoara deasupra perelor. Eu am rupt si un baton de scortisoara in doua si l-am pus in tava. Adauga vinul. Acopera tava cu folie de aluminiu.

Baga tava la cuptor si lasa perele la copt in jur de 20 – 30 de minute. Pana devin moi, dar raman ferme.

Le poti servi ca atare, cu putin frisca sau cu niste iaurt grecesc. Orice varianta ai alege, savureaza fiecare moment si bucura-te de aromele toamnei!

La multi ani, Green Sugar! 😀

pere_coapte_nuci_fructe

UPDATE:

Castigatoarea este Panazan Bianca Raluca, cu cele mai multe like-uri stranse! 🙂 Te voi contacta in decursul zilei de astazi pentru a-ti spune cum poti intra in posesia premiului.

Multumesc tuturor celor care au participat la concurs. Va pup. :*

CONCURS

Alaturi de Green Sugar, va invit  la concurs.

Premiul consta intr-un pachet format dintr-un borcan Green Sugar Cooking si un bol personalizat.

green_sugar

Ce trebuie sa faceti pentru a castiga premiile?

  • sa dati “Like” paginii de Facebook salt’n’Sasha si sa va abonati la ea, bifand optiunea “Get Notifications
  • sa dati share pe profilul/pagina voastra de Facebook acestei postari (cu mentiunea sa bifati varianta “Public” pentru ca eu sa pot vedea share-ul)
  • sa lasati un comentariu in care sa mentionati numele cu care ati dati “Like” paginii de Facebook si o adresa de e-mail, sa pot da de voi dupa 🙂

Ce trebuie sa stiti:

  • concursul este deschis doar cititorilor din Romania
  • data incheierii: vineri, 6 noiembrie 2015, ora 23:59
  • castigatorul va fi cel care aduna cele mai multe like-uri la share-ul acestei retete pe profilul sau si va fi anuntat sambata, 7 noiembrie pe blog si pe pagina de Facebook

Succes!

Love,

S.

Advertisements

12 thoughts on “Pere coapte, cu nuci si arome de toamna + un nou concurs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s