Salata asiatica cu piept de rata si un concurs


salata_asiatica_cu_rata

Astazi calatorim din nou spre frumoasa Asie. 🙂 Nu de-a dreptul, cu avionul (desi mi-ar placea tare mult), ci cu ustensilele din bucatarie. Si nu, nu calatorim singuri. Cum asa? Pai, sa va spun. Reteta de astazi este parte a concursului Rice Up, asa ca plecam in voiaj alaturi de organizatorii concursului, Asia Fest, dar si alaturi de partenerii lor: Tan-Viet si restaurantul Chefs Experience (cel despre care va spuneam de curand ca serveste un business lunch foarte fain).

Reteta este foarte simpla si numai buna de pregatit la ora pranzului.

* 2-3 portii / ~ 30 de minute

Ingrediente:

1 piept de rata dezosat, taiat pe jumatate
200g taitei de orez Tao-Tao
3 legaturi de ceapa verde
3 castraveti mari
10 ridichi
5-6 frunze de salata verde, creata

Dressing:
1 lingura sos de soia Tao-Tao
1 lingura otet de orez
1 lingura ulei de susan
zeama de la 1 lime
1 lingurita de zahar
1 ardei iute, taiat in felii foarte subtiri
sare
susan

Mod de preparare:

Cresteaza pielea pieptului de rata pe diagonala, din ambele directii, astfel incat sa obtii mici romburi. Rasneste sare grunjoasa si piper pe o parte si pe cealalta. Asaza pieptul intr-o tigaie rece, cu fata in jos, si aprinde focul. Vei observa cum grasimea se va topi usor in tigaie. Prajeste pieptul aproximativ 4-5 minute, pana cand pielea este bine rumenita. Intoarce-l pe partea cealalta si gateste-l inca un minut. Muta pieptul de rata intr-o tava si gateste-l in continuare, in cuptor, la 200 de grade Celsius, intre 6 si 9 minute (in functie de cat de bine facut vrei sa fie; eu prefer sa nu-l las mai mult de 7 minute). Dupa ce e gata, lasa carnea la odihnit 5-10 minute.

Intre timp, taie ceapa verde in bucati mai mici, pe diagonala; taie castravetii pe lung, astfel incat sa obtii fasii late (poti folosi peeler-ul de cartofi sau, pur si simplu, cutitul) si ridichile in felii subtiri. Rupe frunzele de salata in bucati.

Prepara dressingul amestecand toate ingredientele mentionate mai sus.

Pune apa la fiert intr-o oala. Dupa ce apa a dat in clocot, ia oala de pe foc si pune taiteii in ea. Lasa-i acolo intre 5-7 minute.

Pune taiteii in bol, adauga dressingul si apoi legumele. Taie pieptul de rata in felii egale si asaza-le peste taitei.

salata_asiatica_cu_piept_de_rata

***

CONCURS

UPDATE:

Castigatoarea cosuletului cu produse asiatice este Camelia! Multumiri tuturor participantilor la concurs! 🙂

asia_fest

***

Alaturi de Asia Fest si Tan-Viet, va invit si pe voi la concurs.

Premiul consta intr-un pachet cu 4 produse oferite de  Tan-Viet: un sos de soia, un pachet de taitei din orez, o conserva cu lapte de cocos si o conserva cu rambutan in sirop. Numai bune la casa omului. 🙂

Ce trebuie sa faceti pentru a castiga premiile?

  • sa dati “Like” paginii de Facebook salt’n’Sasha si sa va abonati la ea, bifand optiunea “Get Notifications
  • sa dati share pe profilul/pagina voastra de Facebook acestei postari (cu mentiunea sa bifati varianta “Public” pentru ca eu sa pot vedea share-ul)
  • sa lasati un comentariu la aceasta postare in care sa raspundeti la intrebarea: “Ce reteta de inspiratie asiatica ai vrea sa gatesti cu produsele primite de la Tan-Viet ?” si sa mentionati numele cu care ati dati “Like” paginii de Facebook si o adresa de e-mail, sa pot da de voi dupa 🙂

Ce trebuie sa stiti:

  • concursul este deschis doar cititorilor din Romania
  • data incheierii: vineri, 23 octombrie 2015, ora 23:59
  • castigatorul va fi ales prin random.org si anuntat sambata, 24 octombrie

Succes!

Love,

S.

Advertisements

7 thoughts on “Salata asiatica cu piept de rata si un concurs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s