Burgeri de casa cu sos Thousands Islands


burger

Ne-am lamurit de ce nu e burgerul junk food, nu-i asa? 🙂 Good! Acum, ca totul e mai clar :D, am revenit cu reteta pe care imi cereti sa o postez de cateva saptamani incoace (sorry for being so late). E vorba de un burger relativ simplu, dar nu clasic, caci este pregatit dintr-un amestec de vita si porc. Nu pot sa spun ca este chiar preferatul meu (imi plac mai mult cei pregatiti doar cu carne de vita), dar atunci cand ai la congelator cate putin din cele doua tipuri de carne, e pacat sa nu le combini astfel incat sa-ti bucuri familia ori prietenii. 🙂

Si o poti face asa:

*60 de minute/5-6 portii

Ingrediente:

chifle de burgeri pregatite in casa, reteta aici

600g carne tocata, vita si porc (sau carne pe care sa o tocati voi, cu conditia ca o parte dintre bucati sa fie impanate, astfel incat sa obtineti cel putin 20% grasime)
1 lingurita ienibahar macinat
1 lingurita boia afumata
1 lingurita coriandru uscat
sare, piper
2 linguri de mustar
1/2 lingurita de Sriracha

6 felii branza maturata (Gouda, Cheddar ori altele care va plac)
3-4 cepe
3-4 castraveti murati

Sos Thousand Islands:
5 linguri maioneza de casa, dupa reteta rapida a Laurei
2 linguri pasta de tomate/ardei rosu
2 linguri zeama de muraturi (eu am folosit-o pe cea de la castraveti)
1 lingurita otet alb
1 lingurita de ceapa tocata marunt
1/2 catel usturoi tocat marunt
1/2 ou fiert tare, tocat marunt
sare
piper

Reteta – Burgeri de casa:

Jumatate carne de vita, jumatate carne de porc. Amesteca cele doua tipuri de carne cu condimentele, mustarul si Sriracha, acopera bolul in care le-ai amestecat cu folie de plastic si lasa totul la frigider minimum 30 de minute.

Toaca ceapa pentru sosul Thousands Islands, amesteca toate ingredientele bine, asezoneaza cu sare si piper si da sosul la frigider.

Taie chiflele pe din doua si pregateste-le, pe o tava, sa le ai la indemana pentru rumenit. Taie branza si castravetii in felii si asaza-le pe o farfurie.

Taie ceapa rondele si caleste-o in putin unt, aproximativ 20 de minute, amestecand din cand in cand.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoate carnea si formeaza chiftelele. Lasa-le la odihnit 5-10 minute. Preseaza burgerii in mijloc, cu degetul si pune-i pe gratar. Lasa-i acolo cam 4 minute pe fiecare parte. Dupa ce i-ai intors prima data, pune si felia de branza pentru ca aceasta sa se topeasca frumos. Rumeneste si jumatatile de chifla pe partea interioara, asezandu-le pe grill.

A sosit momentul asamblarii. Unge partea de jos a chiflei cu sosul Thousands Islands (cam o lingurita). Adauga chifteaua, cateva felii de castraveti si ceapa caramelizata. Asaza si partea superioara a chiflei.

11206042_703874879740898_2146781995112603736_n

*

Asta e tot! Noi i-am servit cu cartofi prajiti, dar daca preferi o masa cu un numar mai mic de calorii, inlocuieste garnitura cu o salata de legume de sezon ori  bucura-te de ei, chiar asa, simpli. 🙂

Love,

S.

Advertisements

One thought on “Burgeri de casa cu sos Thousands Islands

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s