Eton Mess fara zahar


reteta_eton_mess

Daca as fi vreodata exilata pe o insula pustie, stiu sigur ca as vrea sa am cu mine un munte de bezea (cumva, in mod miraculos, sa fie si neperisabila, sa pot manca din ea macar cateva luni). Bezeaua este desertul meu preferat (si unul dintre motivele pentru care imi doresc un cuptor nou 😀 ) all time si tind sa cred ca asta nu se va schimba prea curand. Motiv pentru care in weekend am pus de-un Eton Mess.

Dupa cum foarte bine stim, bezelele contin si foarte, dar foarte mult zahar, lucru care nu ma incanta foarte mult. Drept urmare, de data asta l-am inlocuit complet cu indulcitorul natural de la Green Sugar. Bezeaua nu iese la fel de crocanta si de gumoasa in interior ca in cazul retetei cu zahar, dar pentru un Eton Mess e foarte buna.  🙂

Am combinat-o cu o crema racoritoara si fructe de padure proaspete. Simplu, rapid, nepretentios. 🙂 Fericire la pahar pentru mine si ai mei.

*50-60 de minute/ 5-7 portii

Ingrediente:

Bezea:
7 albusuri
300g Green Sugar Cooking

Crema:
400ml smantana lichida, 30% grasime
1 iaurt grecesc mic
100g Green Sugar Cooking
1 pastaie de vanilie

Fructe de padure proaspete (eu am folosit zmeura si mure, desigur, voi puteti folosi orice alt fruct va este pe plac)

Reteta Eton Mess:

Separa ouale in doua boluri (din galbenusurile care iti raman poti face o inghetata delicioasa).

Mixeaza/bate cele 7 albusuri cu 300g de Green Sugar pana cand se transforma intr-o spuma tare, iar indulcitorul se dizolva (cam 7 minute la viteza medie).

Imparte compozitia cu o lingura sau un pos pe o tava acoperita cu hartie de copt, astfel incat sa formezi mai multe bezele.

Da-le la cuptorul incins la 120 de grade Celsius si lasa-le la copt 25 – 35 de minute.

Intre timp, pregateste crema. Bate smantana lichida cu 100g Green Sugar pana obtii frisca (smantana isi dubleaza volumul, devine pufoasa si ramane pe tel). Adauga semintele pastaii de vanilie si mai bate frisca inca un minut. Adauga iaurtul grecesc si incorporeaza-l incet, cu miscari circulare, cu ajutorul unei spatule.

Dupa ce bezelele s-au copt si au stat la racit 5 minute, le poti rupe in bucati.

Foloseste pahare transparente sau cupe pentru inghetata pentru a servi desertul.

Pune o lingura de crema pe fundul paharului. Asaza apoi cateva bucati de bezea zdrobita. Inca o lingura de crema, cateva fructe, inca putina bezea, crema si apoi, din nou, fructe de padure.

reteta_eton_mess_fara_zahar

***

Mie imi place sa dau paharele la frigider 10 minute inainte de a servi Eton Mess-ul, dar nu-i musai daca nu mai aveti rabdare, va inteleg. 🙂

Love,

S.

Advertisements

4 thoughts on “Eton Mess fara zahar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s