Biscuiti cu cacao, fara gluten


biscuiti_fara_gluten

Sunt abia la a cincea reteta cu faina fara gluten pe care o incerc (all time), asa ca o sa va spun din start ca mai am mult de exersat si ca nu-s multumita de cum au iesit biscuitii astia ca aspect. Daaaaar! Dar. Pentru ca mi-a placut foarte mult gustul lor si consider ca este o reteta de mare ajutor pentru cei care sufera de celiachie, dar si pentru diabetici, voi posta indicatiile, ca parte a campaniei #ManancResponsabil.

Mi-a luat ceva pana am reusit sa omogenizez aluatul, m-am suparat (doar putin) pentru ca mi se tot lipea biscuitele de stampila, dar avem un rezultat gustos si cred ca asta conteaza. 🙂 Voi incerca sa imbunatatesc tehnica pe parcurs, dar pana atunci va las cu reteta:

*18 – 20 bucati/40 de minute

Ingrediente:

200g faina fara gluten Dr. Schar
125g Green Sugar Cooking
50g arahide coapte
40g cacao
80g unt moale
2 oua medii
1 vf. cutit sare
1 pastaie de vanilie

Mod de preparare:

Toaca arahidele marunt de tot, cu cutitul,  si pune-le separat, intr-un bol.

Pune faina, untul moale, cacaua, sarea, ouale si Green Sugar-ul intr-un robot si mixeaza pana obtii un aluat sfaramicios. Daca ai robot. Daca nu, amesteca frumusel cu mana. 🙂 Daca aluatul iti pare prea uscat, adauga o lingura de lapte rece si amesteca din nou.

Adauga arahidele coapte pe care le-ati tocat mai devreme si mixeaza/amesteca din nou.

Rastoarna aluatul pe masa si framanta-l pana obtii o compozitie omogena. Inveleste-l in folie si lasa-l la frigider 30 – 45 de minute.

Scoate-l din frigider, pudreaza masa de lucru cu faina fara gluten si framanta din nou aluatul pana devine omogen.

Intinde aluatul cu un sucitor pudrat usor cu aceeasi faina fara gluten.

Decupeaza biscuitii cu un pahar rotund ori cu o forma speciala. Daca vrei, stampileaza-i (daca nu, oricum vor fi gustosi).

Asaza-i in tava, pe hartia de copt, si da-i la cuptor 12 – 15 minute, la 180 de grade Celsius (cuptorul sa fie incins deja).

Scoate-i din cuptor dupa ce timpul a trecut si nu-ti face griji ca sunt inca moi, se vor usca pe parcurs ce se racesc.

**

Inmoaie-i in lapte si bucura-te de fiecare in parte. Si, fireste, imparte-i cu cei dragi! 🙂

biscuiti_fara_gluten_2

Love,

S.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s