Tiramisu de vara, la pahar


tiramisu_fructe_capsuni

N-o sa ma credeti, dar acum, ca a venit vara pe bune, o las mai moale cu torturile cu tone de ciocolata si trec la ceva mai light. Cum bine stiti deja, obisnuiesc sa prajituresc/dulciuresc pentru mine si cei dragi mai mult in timpul weekendului… asa ca planul de bataie (adica o lista interminabila cu retete pe care sa le pregatesc – din care cu greu aleg doar 4-5) mi-l fac inca din timpul saptamanii.

Weekendul trecut, a fost declarat castigator pe lista cu retete de pregatit, acest tiramisu superb de simplu si de gustos pregatit de Andie (va recomand sa urmariti blogul ei; e o mica oaza de inspiratie si relaxare). I-am facut un mic remake, dar nimic complicat. Am inlocuit afinele cu capsuni proaspete din gradina si zaharul cu Green Sugar, sa mai reducem indicele glicemic si numarul de calorii ale desertului.  🙂

*6 – 8 portii/20 – 30 de minute

Ingrediente:

250g mascarpone
80g Green Sugar Cooking
5 galbenusuri (folositi doar oua super proaspete!)
200ml smantana pentru gatit, cu 30% grasime
1 pastaie de vanilie
250g piscoturi
1 conserva fructe tropicale
200g capsuni (sau alte fructe proaspete)
menta pentru ornat

tiramisu_vara_pahar

Mod de preparare:

Intr-un bol mare, mixeaza mascarponele cu jumatate din cantitatea de Green Sugar pana l-ai incorporat complet. Toarna smantana treptat si mixeaza continuu pana cand se transforma in frisca, isi mareste volumul, devine omogena si cremoasa.

Intr-un bol separat, bate galbenusurile (ai grija ca ouale sa fie foarte proaspete, caci nu vor fi gatite – eu am folosit oua de o zi, din curte – daca ai posibilitatea, fa la fel) cu celelalte 40g de Green Sugar si semintele pastaii de vanilie. Compozitia trebuie sa se dubleze si sa aiba un aspect ca de spuma. 🙂

Toarna totul peste prima compozitie si incorporeaza incet cu ajutorul unei spatule. Da crema la frigider.

Desfa conserva de fructe tropicale (cumpar-o pe cea cu cel mai mic adaos de zahar) si scurge-o de suc. Rupe piscoturile in jumatati sau sferturi (adica, dupa placul tau – poti sa le lasi si intregi daca montezi intr-un vas mai mare).

Asaza piscoturile in pahar (eu am preferat sa nu le mai inmoi, imi plac mai crunchy putin, dar voi le puteti inmuia cate 1/2 secunda pe fiecare parte in sucul din conserva), pune un strat de crema, unul de fructe tropicale, inca unul de crema si un strat final de fructe proaspete – in cazul asta, capsuni.

Orneaza cu menta, da paharele la frigider 10 -15 minute si serveste-le apoi alaturi de cei dragi sau singur, singurel (ca nu se supara nimeni). 🙂

**

Mi-a placut la nebunie gustul fresh al cremei in combinatie cu fructele proaspete si cu combinatia de fructe tropicale. Total YUM! Si la cat de simplu e de pregatit, zau ca ar fi pacat sa nu il incercati si voi. 🙂

tiramisu_de_vara

Love,

S.

Advertisements

3 thoughts on “Tiramisu de vara, la pahar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s