Paste cu sos de branza – fara gluten


fusilli_fara_gluten_cu_sos_de_branzeturi

Pe pagina de Facebook am lasat doua mici teasere cu privire la campania in care ma voi implica, asa ca acum a sosit si momentul dezvalurii. Alaturi de alti 11 bloggeri culinari super faini, particip la campania #ManancResponsabil – Retete gustoase pentru persoane cu nevoi speciale de alimentatie la invitatia celor de la AlimenteSpeciale.ro si The Smart Cuisine.

Astfel ca, intre 6 si 27 mai, veti gasi atat pe blogul meu, cat si pe celelalte bloguri participante, o multime de retete create special pentru persoanele care sufera de o afectiune ce impune un regim special de alimentatie (alergii, intolerante la gluten/lactoza, diabet etc.) pentru a le oferi acestora posibilitatea de a adopta un stil de viata sanatos si responsabil, fara, insa, a renunta la creativitate in bucatarie si la mancaruri gustoase.

Prima reteta pe care am pregatit-o in cadrul acestei campanii este potrivita pentru cei care au intoleranta la gluten, dar si pentru toti ceilalti. Promit ca e super gustoasa. 😉

* 20 de minute / 2 -3 portii

Ingrediente:

250 g fusilli fara gluten de la Dr. Schar
200 ml smantana lichida pentru gatit cu minimum 30% grasime
30g unt
100g branza Camembert, taiata bucati mici
100g branza telemea, rasa
200g cascaval ras (puteti combina cascaval normal cu cascaval afumat)
sare
piper
1/4 lingurita nucsoara

Mod de preparare:

Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, timp de 9 minute (in apa clocotita, in care ai adaugat si sare).

Intr-o tigaie, topeste untul si adauga smantana lichida treptat. Amesteca continuu.

Da focul mic (la minimum) si adauga toate tipurile de branza si cascaval. Amesteca bine pana cand branzeturile se incorporeaza. Gusta din sos si adauga sare doar daca e nevoie. Adauga piper proaspat rasnit si 1/4 de lingurita de nucsoara. Amesteca continuu pana cand compozitia ta este omogena.

Adauga in tigaie pastele (foarte bine scurse) si amesteca-le cu sosul. Opreste focul.

Pune pastele pe farfurie, rasneste piper proaspat deasupra si, daca vrei, putin parmezan.

***

Asta e tot! E o reteta rapida, numai buna pentru cei care se confrunta cu problemele cauzate de intoleranta la gluten. Sper sa va fie de ajutor!

Love,

S.

Advertisements

2 thoughts on “Paste cu sos de branza – fara gluten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s