Biscotti cu arahide, fructe uscate, Cointreau si un strop de ciocolata


biscotti cu stafide si merisoare

Nu au nevoie de niciun fel de prezentare. Sunt, pur si simplu, unii dintre cei mai buni biscotti pe care i-am incercat pana acum. Cu atat mai buni pentru ca acum au un numar mult mai redus de calorii. L-am inlaturat pe domnul “zahar” cel-stricator-de-silueta cu mult mai simpaticul Green Sugar. Si iata ce minunatii am obtinut. 🙂

50 de minute/ ~40 de bucati

Ingrediente:

200 g faina
150 g Green Sugar Cooking
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
3 oua
1 lingura Cointreau

60 g arahide decojite
30 g stafide aurii
30 g merisoare uscate

90 g ciocolata neagra

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.

Bate ouale foarte bine cu un tel si amesteca-le cu o lingura de Cointreau. Intr-un bol separat, amesteca faina, praful de copt, Green Sugar-ul si sarea. Toaca arahidele, stafidele si merisoarele in bucatele.

Adauga in mijlocul ingredientelor uscate compozitia din oua si Cointreau. Amesteca bine (cu mana sau cu un robot performant, daca destinul te-a ajutat mai mult) pana obtii o compozitie omogena. Lipicioasa ce-i drept, dar omogena.

Adauga arahidele, stafidele si merisoarele in compozitia abia obtinuta. Amesteca din nou. Asaza aluatul obtinut pe masa bine tapetata cu faina (sau pe o plansa speciala) si intoarce-l pe toate partile pana cand il poti modela fara sa mai fie lipicios.

Imparte aluatul in 2-3 bucati late cam de 3-4 centimetri. Aplatizeaza-le pe fiecare in parte cu palma.

biscotti_stafide_merisoare

Da-le la copt aprox. 20 de minute, apoi scoate-le din cuptor si lasa-le la racit. Taie bucatile de aluat in felii cam de 1 cm, intoarce-le pe o parte si lasa-le la copt inca 15 minute sau pana cand biscotti devin crocanti.

Topeste ciocolata si inmoaie fiecare bucatica pe o parte. Procedeaza la fel cu toti biscotti. Asaza-i pe o tava cu hartie de copt si da-i la frigider pana cand ciocolata se intareste.

And that’s all. 🙂

Biscotti

Se potrivesc de minune cu o cana de cafea, ceai, cacao cu lapte sau orice iti mai trece prin minte/mana/bucatarie, dar sunt perfecti si simpli. 🙂 Poti sa mananci linistit cateva bucati atat timp cat Green Sugar ia locul zaharului in reteta. Mai putine calorii, mai multa bucurie!

Love,

nume semnatura sasha

Advertisements

5 thoughts on “Biscotti cu arahide, fructe uscate, Cointreau si un strop de ciocolata

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s