Humus simplu


humus_simplu

Haideti sa va spun un lucru. Niciodata n-am stiut sa gatesc in cantitati mici. Stiu sa gatesc pentru 4 persoane, pentru 8, pentru 10, poate chiar si pentru 15, dar ni-cio-da-ta n-am putut gati doar pentru doua persoane (ceea ce nu este neaparat rau pentru ca intotdeauna ne ramane mancare si pentru a doua zi). Asa se face ca atunci cand pregatesc humus, ma incurc in cantitati (sau, mai bine zis, iar fac cum ma poarta instinctul ma taie capul) si ma aleg cu cel putin 3 boluri pline ochi. Oups!

Din fericire, stiu sa impart lucrurile la 3 asa ca o sa va dau cantitatile retetei astfel incat sa nu mancati doar humus o saptamana intreaga. Here you go. 😀

Ingrediente:

250 grame naut uscat cu bob mic
3-4 linguri de pasta de susan (tahini)
3 catei de usturoi
2 linguri de seminte de floarea soarelui
6 linguri de ulei de masline
2 linguri de iaurt de capra
zeama de la 1 lamaie

1/2 lingurita za’atar
1/2 lingurita sumac
sare
piper

Mod de preparare:

Lasa nautul uscat la inmuiat, peste noapte, intr-un bol cu apa. Sau cam 7-8 ore. Apoi, fierbe-l cu 1/2 lingurita de bicarbonat, aproximativ 20 – 30 de minute.

Scurge-l bine de apa si pune-l in robotul de bucatarie. Poti sa-l si cureti de pielite daca ai rabdare (devine mai cremos humusul). Eu n-am.

Piseaza usturoiul cu putina sare si semintele de floarea soarelui intr-un mojar. Adauga compozitia peste nautul din robot. Adauga si toate celelalte ingrediente de mai sus. Mixeaza totul pana obtii o compozitie pastoasa.

Te poti juca cu ingredientele pana cand humusul iese exact pe gustul tau. No rules.

Asaza-l frumos intr-un bol, toarna putin ulei de masline deasupra si savureaza-l cu ceapa, sumac si, neaparat, boia afumata, preferata mea. 🙂 Eu prefer sa il servesc cu lipii rumenite bine pe grill pana devin crocante.

O minune! Daca il incerci, ma vei intelege de ce trebuie sa mai pregatesti cat de curand inca un bol.

♥ Lunch at work: Umple o jumatate de borcan cu humus, taie cateva legume (morcov, ardei, telina apio, castravete etc.) in betisoare si asaza-le in picioare, in acelasi borcan. Pune capacul. Te-ai facut cu pranzul de luat la birou, pentru a doua zi. Sanatos si bun.

Love,

nume semnatura sasha

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s