Chec pufos, fara zahar


chec_pufos

Vin sarbatorile (deja!) si banuiesc ca si voi, la fel ca mine, ati inceput sa va ganditi la ce veti pune pe masa de Pasti. Fie ca pregatiti ceva bun pentru invitati, prieteni, familie, iubit/sot, pisica, catel sau, pur si simplu, pentru voi, e important sa va faceti o mica lista si sa organizati putin lucrurile inainte de a intra in bucatarie.

Asa ca vin astazi cu o idee care sa simplifice putin aceasta activitate. I mean it. Reteta e simpla, simpla de tot, buna pentru desert si mai are un mic avantaj: este pregatita fara zahar. Drept urmare, n-o sa fie cazul sa va simtiti vinovati cand veti duce mana spre farfurie pentru o a doua felie.

Checul meu e vinovat doar de-un strop de Cointreau in compozitie (pe cuvant ca mi-a soptit sa adaug si un pic de alcool :D, nu l-am pus eu de bunavoie).

* 2 checuri, aproximativ 50 de minute

Ingrediente:

8 oua, separate (eu am folosit proaspete, de tara, de unde si culoarea checului 🙂 )
350 g Green Sugar Cooking
8 linguri ulei de floarea soarelui
500 g faina
2 linguri Cointreau
coaja de la 1/2 portocala
1 varf de sare
1 lingurita de praf de copt
30 g cacao

Mod de preparare:

Separa ouale cu grija. Bate albusurile cu cele 350 g de Green Sugar bine de tot, ca pentru bezea.

Bate galbenusurile si amesteca-le cu uleiul. Toarna-le peste albusuri si incorporeaza-le incet, cu o spatula.

Intr-un bol mare, amesteca faina cu praful de copt si sarea. Adauga compozitia lichida (albusurile si galbenusurile amestecate) peste faina si amesteca bine/mixeaza pana obtii o compozitie omogena. Adauga 2 linguri de Cointreau si coaja de portocala si amesteca din nou.

Imparte compozitia obtinuta in doua boluri: 1/4 intr-un bol si 3/4 in celalalt. In bolul in care ai un sfert din cantitate, adauga cele 30 de grame de cacao si amesteca bine pana ai reusit sa o incorporezi.

Tapeteaza cele doua forme cu hartie de copt si toarna compozitia fara cacao in cantitati egale. Apoi, toarna compozitia “ciocolatoasa” cu lingura, distribuind-o de-a lungul formei, astfel incat sa-ti ajunga pentru cele doua checuri. Amesteca usor cele doua compozitii, formand spirale cu furculita.

Da checurile la cuptorul incins la 180 de grade si lasa-le la copt aproximativ 30 – 35 de minute sau pana cand trec testul scobitorii.

Checurile nu vor creste la fel de mult asa cum o fac atunci cand le indulcim cu zahar, dar asta nu inseamna ca nu sunt la fel de gustoase. Dupa ce le scoti din cuptor, poti rasni niste Green Sugar si “decora” checul cu indulcitorul pudra asa cum am facut eu sau il poti servi ca atare.

chec_simplu

…………………………………………………………………………………………………….

Savureaza-l cu un pahar de ceai, o cafea buna sau un lapte cald. Si cu prietenii. Sau chiar si singur, ca nu se supara nimeni. 🙂

 Love,

nume semnatura sasha

Advertisements

4 thoughts on “Chec pufos, fara zahar

  1. Alina says:

    Da, eu m-am gândit la meniul de Paște, și de Paștele catolic și de cel ortodox. M-am gândit să sărbătoresc de două ori cu mâncare bună. Checul tău arată minunat! De când nu am mai făcut un chec…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s