Baghete fara gluten, cu ierburi aromatice


bagheta ierburi

Cand vine vorba de tipuri de paine, sunt genul care prefera o bagheta buna, taiata pe din doua si unsa din plin cu unt gras. *yes, guilty*

Asa ca atunci cand fainile fara gluten de la Dr. Schar mi-au incaput pe mana in cadrul campaniei “Retete creative de paine fara gluten cu Dr. Schar” , m-am gandit sa incerc si o reteta de baghete. Cu faina s-a lucrat foarte usor, iar ce a rezultat doua ore mai tarziu a fost pe placul meu.

Baghetele au iesit usor umede in interior, dar foarte aromate datorita ierburilor uscate pe care le-am adaugat in aluat (desi, sadly, nu s-au observat cand am taiat painea in felii). Pe una dintre ele am uns-o cu ou si putina apa, iar pe cealalta cu ulei de masline. Suprafata celei unse cu ulei a ramas mai neteda si a devenit putin mai crocanta in comparatie cu cealalta, dar cea unsa cu ou a capatat o culoare mai placuta ochiului. You choose now. 🙂

Ingrediente:

500g faina fara gluten Schar Bread-Mix, Mix B
10g drojdie uscata fara gluten

450 ml apa calduta
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 lingurita busuioc uscat
1 lingurita rozmarin uscat
1 lingurita oregano uscat

Mod de preparare:

Dizolva drojdia in apa calduta si adauga sarea si zaharul. Lasa compozitia deoparte aproximativ 10 minute.

Adauga drojdia activa peste faina impreuna cu ierburile uscate si framanta 10-15 minute pana cand obtii un aluat omogen.

Formeaza trei baghete de aluat, asaza-le intr-o tava acoperita cu hartie de copt, stropeste-le cu putina apa si acopera-le cu un prosop curat. Lasa-le la crescut intr-un loc cald cel putin 45 de minute sau pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut, unge baghetele cu ulei de masline ori ou amestecat cu apa, cresteaza-le in trei locuri si da-le la cuptor 30 – 40 de minute.

baghete schar

That’s all, folks.:)

Noi le-am mancat, dupa cum spuneam si mai devreme, cu unt bun. Yum, yum.

Multumesc inca o data, Dr. Schar si Ruxandra, Gourmandelle, pentru ocazie. 🙂

Love,

nume semnatura sasha

Advertisements

One thought on “Baghete fara gluten, cu ierburi aromatice

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s