Paine fara gluten, cu masline si pasta de ardei


paine rustica schar

De multa vreme imi doream sa incerc cateva tipuri de faina fara gluten, asa ca m-am bucurat tare mult cand Ruxandra de la Gourmandelle si cei de la Schar Romania m-au invitat sa iau parte la campania “Retete creative de paine fara gluten cu Dr. Schar” alaturi de alti 9 bloggeri pe care ii urmaresc cu drag.  🙂

Am fost foarte incantata de painicile pe care le-am obtinut cu ajutorul produselor Dr. Schar. Drept urmare, va voi prezenta si voua retetele incercate de mine.

Va indemn sa urmariti desfasurarea campaniei si pe blogul gourmandelle.com. Ruxandra si Dr. Schar au pregatit un concurs foarte fain si pentru voi, cititorii nostri. 🙂

Prima reteta incercata de mine a fost pregatita cu faina fara gluten Brot – Mix pentru paine rustica. Am adaugat masline si pasta de ardei usor iute. A iesit o minunaaatie. Va las cu reteta.

Ingrediente:

500g faina fara gluten Schar Brot-Mix
550 ml apa minerala carbogazoasa
1 lingura de miere
40 ml ulei de masline
10 g sare
10 g zahar
20 g drojdie uscata, fara gluten
50g masline tocate
10g pasta de ardei iute (am folosit tot pasta mamei, de casa, voi puteti combina putin bulion de ardei cu un sos iute/Sriracha/sos dulce acrisor)

Mod de preparare:

Dizolva drojdia in putina apa calduta. Adaug-o in apa carbogazoasa. Pune sarea si zaharul, amesteca si las-o 10 minute deoparte.

Pune faina intr-un bol mare, adauga apa cu drojdia, zaharul si sarea peste ea. Incepe sa framanti. Ulterior, incepe sa adaugi mierea si uleiul. Adauga maslinele si pasta de ardei si omogenizeaza compozitia.

Transfera aluatul pe masa ori pe o plansa cu faina si framanta bine (ungand mainile cu ulei de masline din cand in cand) pana obtii o compozitie omogena. Formeaza painea rotunda, asaz-o intr-un bol, acoper-o cu un servet curat si las-o sa creasca cel putin o ora.

Incinge cuptorul la 190 de grade Celsius. Dupa ce aluatul a crescut suficient, unge-l cu putin ou amestecat cu apa si da-l la cuptor (ii poti face si cateva crestaturi daca simti nevoia). Coace painea aproximativ 50 de minute.

paine rustica

And there you go. Ai obtinut o painica fantastica, cu arome deosebite, pe care familia o va savura cu drag (si devora in no time, fie vorba intre noi). Numai buna pentru mic dejun, bruschete, crostini si alte variatiuni pe aceeasi tema, dar mai ales pentru mancat simpla.

Multumesc Schar pentru ocazie, iar voua, sper sa va fie pe plac reteta si sa va fie de ajutor recomandarile. Revin curand cu o noua reteta de paine fara gluten. 🙂

…………………………………………………………………………………………………

BONUS PIC:

Everyone loves a good bread!

emcee schar

Love,

 nume semnatura sasha

Advertisements

One thought on “Paine fara gluten, cu masline si pasta de ardei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s