Tort cu ciocolata si… inca putina ciocolata


tort cu ciocolata

Niciodata nu poti da gres cu un desert care contine multa ciocolata. Succesul in familie ori printre prieteni este garantat. Everyone loves chocolate. 🙂 Right?  Iar atunci cand ma “inhaitez” cu mama in bucatarie, e mai mult decat clar ca iese ceva periculos. Pasiunea pentru ciocolata neagra o mostenesc de la ea. Cea care nu se poate abtine sa mai adauge retetei inca doua-trei (sapte…?!) patratele. Asa ajung norocosii din jurul nostru sa se bucure de dulciuri fabuloase. It happened again.

Nu demult, ochii i-au cazut pe reteta Andreei de tort cu ciocolata si.. ciocolata. A fost cucerita pe loc (nu ma mir) si s-a pus pe treaba. Am cazut si eu in plasa si am devenit complice. Pentru ca a mai modificat putin reteta. Iata ce a urmat..

1 ora si 30 de minute * 10 – 12 portii

Ingrediente:

Blat:
400 g ciocolata neagra – peste 75% cacao
150 g ciocolata cu lapte
250 g unt
350 ml lapte
300 g zahar
4 oua proaspete, de tara
400 g faina
1 lingurita praf de copt
1 pastaie de vanilie
1 varf de sare

Ganache:

200 ml smantana lichida
300 g ciocolata neagra
20g unt

Mod de preparare:

Rupe ciocolata in patratele sau o tai-o cu cutitul si pune-o la topit in laptele bine incalzit. Lasa compozitia la racit.

Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius si apoi topeste untul. Lasa untul putin la racit.

Bate ouale cu zaharul pana obtii o compozitie bine aerata. Adauga untul topit si pastaia de vanilie si amesteca. Toarna ciocolata racita peste compozitia obtinuta. Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si toarna  aluatul obtinut intr-o forma rotunda de tort (diametrul 24 cm), tapetata cu hartie de copt.

Lasa blatul la copt aproximativ 50 de minute. Cand faci testul scobitorii, aceasta trebuie sa fie unsa cu ciocolata cand iese din blat.

Dupa ce blatul s-a copt, lasa-l putin la racit, apoi muta-l cu grija pe un grilaj pentru prajituri.

Intre timp, ocupa-te de ganache. Rupe ciocolata in bucati si pune-o intr-un bol. Incalzeste bine smantana lichida impreuna cu untul, avand grija sa nu treaca de punctul de fierbere. Toarna totul peste ciocolata si amesteca rapida pana obtii o compozitie omogena, matasoasa si un pic lucioasa. Nu o lasa foarte mult la racit.

Imbraca tortul in ganache. Asteapta ca surplusul sa se scurga, decoreaza-l cu ce-ti trece tie prin cap (in cazul meu, ceva ciocolata tocata, bilute colorate de zahar si niste coaja rasa de portocala), apoi da tortul la rece 10-15 minute sau pana cand ganache-ul s-a intarit.

……………………………………………………………………………………………………………

Taie tortul in felii, serveste-l celor dragi si umple-ti inima de bucurie cu zambetele de pe chipurile lor. Apoi taie o felie si pentru tine, inchide ochii si savureaza. Pure joy.

reteta_tort_de_ciocolata_ganache

reteta_tort_ciocolata

Si ceva frumos, sa aveti ce dansa cat gatiti. I know I do. 

Love,

nume semnatura sasha

Advertisements

12 thoughts on “Tort cu ciocolata si… inca putina ciocolata

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s