Piept de rata cu salsa de mango


piept de rata si salsa de mango

Combinatia de piept de rata cu salsa de mango a fost una dintre intamplarile fericite din bucataria mea. 🙂 Acum vreo 3 sau 4 saptamani am pregatit rata cu piure de mazare intr-o seara si somon cu salsa de mango intr-o alta seara. In lipsa de alte idei (sau poate din ceva comoditate), in weekend m-am gandit sa intersectez putin lucrurile. N-am facut deloc rau.

Am repetat experienta si in platoul lui Marius, la Sanatatea in Bucate de pe Digi24. El a fost mai mult decat incantat. La fel sper sa fiti si voi. 🙂

 

Ingrediente:

1 piept de rata
1/2 mango bine copt, taiat cubulete
1/2 ardei rosu, taiat cubulete
1/2 ceapa rosie medie, taiata julienne
2 rosii cherry, taiate in sferturi
1/2 lime
1 lingura ulei de masline
patrunjel/coriandru proaspat
ardei iute rosu
sare
piper

Mod de preparare:

Scoateti pieptul de rata din frigider cu cel putin o ora inainte de a-l gati.

Crestati pielea pieptului de rata pe diagonala, din ambele directii, astfel incat sa obtineti mici romburi. Rasniti sare grunjoasa si piper pe o parte si pe cealalta. Asezati pieptul intr-o tigaie rece, cu fata in jos, si aprindeti focul. Veti observa cum grasimea se va topi usor in tigaie. Prajiti pieptul aproximativ 4-5 minute, pana cand pielea este bine rumenita. Intoarceti pe partea cealalta si gatiti-l inca un minut. Mutati pieptul de rata intr-o tava si gatiti-l in continuare, in cuptor, la 200 de grade Celsius, intre 6 si 9 minute (in functie de cat de bine facut il doriti; eu prefer sa nu-l las mai mult de 7 minute).

Intre timp, pregatiti acest salsa de mango. Nu e tocmai un salsa (adica, sos) pentru ca nu se gateste pe foc, ci mai degraba un soi de salata. Totusi, promit ca-i delicios. 🙂

Taiati fructul de mango in cubulete, la fel si rosiile cherry si ardeiul rosu. Ceapa – julienne, ardeiul iute – cat de subtire. Tocati patrunjelul. Amestecati totul. Adaugati uleiul de masline, sare, piper, zeama de la 1/2 de lime. Yum.

Scoateti pieptul de rata pe un tocator sau pe o farfurie si lasati-l sa se odihneasca macar 5 minute. Apoi feliati-l si asezati-l pe farfurie. Deasupra, asezati salsa de mango.

……………………………………………………………………………………………………………

Urmatorul pas este sa nu spuneti nimanui ca ati facut de mancare. Asta daca vreti sa aveti timp sa scoateti niste poze mai de Doamne-ajuta. Eu am facut prostia sa le spun ca e masa gata si n-am mai apucat sa trag in poza decat ce vedeti mai sus. Promit ca gustul compenseaza! 😀

Cu drag,

nume semnatura sasha

Advertisements

One thought on “Piept de rata cu salsa de mango

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s