15 proiecte strâng bani la The Big Lunch Bucharest


Si pe la noi se fac lucruri frumoase de tot. 🙂

The Big Lunch Bucharest, cel mai mare prânz cu strângere de fonduri din România, este organizat pentru prima oară de Fundația Comunitară București, după o idee Eden Project din Marea Britanie. După selecția de proiecte, 15 cauze își vor organiza propriile campanii de strângere de fonduri. Pe 27 septembrie, fiecare proiect din acest eveniment își poate organiza unul sau mai multe prânzuri pentru comunitatea din care face parte. The Big Lunch are loc pe 27 septembrie, în zeci de spații din București, pe parcursul a mai bine de patru ore.

the big lunch_27 septembrie

Apelul de proiecte s-a desfășurat între 4 și 25 august și a fost jurizat de echipa Fundației Comunitare București, organizatorul acestui eveniment. Cele 15 proiecte care vor face parte din prima ediție The Big Lunch sunt: Asociația Work At Home Moms cu proiectul “Școala de croitorie și design pentru mame”; Asociația Club Sportiv Climb Again cu proiectul „Împreună la drum- escaladă pentru copiii nevăzători”; Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe) cu proiectul „CeRe-ți orașul înapoi, nu aștepta super eroi!”; Asociația Media DOR (Decât o Revistă)  cu proiectul „Bucureșteanul”, o serie de povești carescot în evidență oameni și întâmplări din capitală, pentru a ne apropia și a ne ajută să ne cunoaștem; Grupul de inițiativă pentru înființarea Fundației comunitare Dâmbovița pentruamenajarea centrului de educație alternativă în mediul rural ,,Învățăm altfel”;  Hey Mărie! care propun întâlniri de discuții într-un cadru informal de tipul șezători cu invitați tineri; Asociația Inima Copiilor cu proiectul „Inima Copiilor e și inima ta!”; Fundația Noi Orizonturi pentru „Elementele VIAȚĂ în 5 centre de plasament din București”; Fundația PACT, cu proiectul „PACT pentru COMUNITATE”;  Asociația Pentru Protecția Animalelor ROBI cu o campanie de sterilizări gratuite a pisicilor comunitare; Asociația Șansa ta cu programul “O șansă caldă”  care își propune să pună la dispoziție săptămânal aproximativ 180 de porții alimentare pentru persoanele fără adăpost;  Asociația pentru Secolul Următor, cu proiectul  „Vreau la teatru”; Asociația Shakespeare School pentru Educație cu programul  „Engleză pentru Viață”; S.T.U.P. Social Trading Urban Place cu proiectul Uleiosul, proiect pilot de colectare urbană a uleiului și grăsimilor alimentare de uz casnic;  Asociația Young Initiativepentru o campanie de donații de scutece pentru bebelușii instituționalizați.

Și Fundația Comunitară București va organiza o campanie de stângere de fonduri și un prânz cu donații pentru proiectul “8 hours overtime for a good cause” din toamna acestui an, care constă într-o seară de lucru peste program pentru profesioniști din diverse domenii in beneficiul mai multor organizatii din București.

Donațiile pentru proiectele înscrise se vor face pe platforma Galantom.ro, începând cu 1 septembrie, astfel că timp de o lună ele își vor derula propriile campanii de fundraising. Galantom.ro este comunitatea oamenilor de bine, o platformă care ajută oamenii implicați să strângă fonduri pentru proiectele ONG-urilor care aduc schimbare în comunitate.

The Big Lunch îi încurajează pe bucureșteni să participe sau chiar să organizeze prânzuri de susținere a celor 15 cauze împreună cu prietenii, vecinii sau colegii, acasă, pe stradă, în parcuri, la terase si la serviciu. În urma fiecărui tip de eveniment fondurile strânse vor fi donate uneia dintre cele 15 cauze comunitare. Oricine poate contribui pe 27 septembrie la The Big Lunch: fie că e vorba de restaurante, bistro-uri, mici afaceri de catering, bloguri din domeniul culinar ori chiar companii care vor să sponsorizeze acest eveniment.

Despre The Big Lunch Bucharest

The Big Lunch Bucharest este un eveniment de comunitate și de strângere de fonduri pentru 15 cauze din București, care se desfășoară într-o singură zi, organizat pentru prima oară în România de Fundația Comunitară București.

În Marea Britanie, The Big Lunch este reuniunea anuală a vecinilor, o idee Eden Project care este posibilă cu sprijinul The Big Lottery Fund. Evenimentul este organizat pentru prima oară în România de Fundația Comunitară București.

Din 2009, în Marea Britanie au avut loc mii de evenimente ale comunităților, iar anul acesta, pe 1 iunie, 4,83 milioane de oameni din Marea Britanie au făcut parte din The Big Lunch.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s