Tarta Maleficent cu ganache de ciocolata si fulgi de migdale


DSC_0059

Poate ca nu stiati (glumesc, sigur stiti), dar in bucatarie lucrurile nu ies intotdeauna asa cum ti-ai dori sau asa cum ti le inchipui tu atunci cand iti tragi un sort peste bluza si te apuci de treaba. Cateodata, lucrurile ies altfel. Asa, “altfel”, este si tarta asta.

Planuia sa fie o tarta simpla, poate chiar banala. O tarta cu ganache de ciocolata. Si atat. Dar pentru ca mandra de la taste (respectiv, eu) n-a calculat lucrurile asa cum ar trebui, a iesit un soi de tarta cu un strat prea mic de ganache. Adica o tarta cu guler. Adica o tarta care seamana cu Maleficent, the evil one din povestea “Frumoasa Adormita”. Asa, sa fie in ton si cu filmul care tocmai a aparut pe ecrane.

DSC_0065

Nu e ea aspectuoasa, insa gustul face toti banii. A mea draga familie a devorat-o pana la ultima bucatica, asa ca ma gandesc ca n-a fost tocmai rea. 🙂

Sa va dau si reteta fail-ului meu din bucatarie?

Ingrediente:

Aluatul de tarta:

300g faina

150g unt (rece de tot)

6 linguri de zahar

1/2 lingurita sare

3 oua

Ganache de ciocolata:

300g ciocolata neagra (peste 70 %) + ciocolata neagra (sub 50 %)

400 ml smantana pentru frisca

25g unt

Decor:

fulgi de migdale

fulgi de sare marina

Mod de preparare:

Faina cernuta se amesteca cu zaharul si sarea. Se pot amesteca fie cu mana, fie cu robotul de bucatarie. Se adauga untul foarte rece, taiat cubulete, si se amesteca pana obtinem o compozitie sfaramicioasa, asemanatoare cu pesmetul.

Apoi, adaugam ouale pe rand, le integram in compozitie si framantam pana cand aluatul capata elasticitate.

Invelim aluatul in folie si il lasam la frigider 30 de minute or more.

Ungem tava cu muuult unt.

Scoatem aluatul din frigider, il punem pe masa presarata cu faina si il intindem cu un sucitor.

Punem aluatul in tava si il asezam bine. Asezam hartia de copt deasupra si umplem suprafata cu fasole boabe ori orez pentru ca tarta sa-si pastreze forma in timpul coacerii.

Dam la cuptor la 180 de grade si scoatem tarta dupa 25-30 de minute sau dupa ce aceasta devine usor aramie.

Ganache-ul nu e deloc complicat. Tocam toata ciocolata si o punem intr-un bol. Incalzim smantana pana la punctul de fierbere (sa nu-l atinga) si o turnam peste ciocolata. Amestecam cu o lingura de lemn sau cu o spatula de silicon.

Turnam ganache-ul in tarta, presaram cativa fulgi de migdale si niste sare marina. Lasam tarta la rece timp de cateva ore (nu ca mine, care am scos-o din frigider dupa o ora pentru ca mancaciosii nu mai aveau rabdare).

DSC_0880

DSC_0049

 Hai ca n-a fost chiar asa greu, nu? 🙂 Desigur, daca vreti o tarta mai putin Maleficent decat a mea, adica fara “guler”, e musai sa mai reduceti din cantitatile de aluat. Invatati din esecurile mele. :-p

Pofta buna si …see ya next time!

Bonus – from my lovely garden:

DSC_1201

DSC_1263

DSC_1177

nume semnatura sasha

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s