Prajitura magica cu ciocolata


reteta prajitura cu ciocolata

A trecut o lună şi ceva de când nu v-am mai prezentat nimic bun. Între timp, am scăpat parţial de sesiune, am mai scris câte ceva pentru licenţă şi am acumulat şi mai multă panică cu privire la perioada care urmează (examene, prezentarea lucrării, the usual stuff pentru sf. facultăţii :-s). Şi pentru că trebuie să mă revanşez într-un fel şi faţă de voi şi mai ales faţă de Ana, căreia îi tot promit de 3 săptămâni în fiecare zi că postez reţeta asta, astăzi vă prezint o minunaaaată prăjitură cu ciocolată pe care am găsit-o pe blogul Cristinei Mazilu. Dar să nu credeţi că e un desert oarecare ci unul mega-delicios care se prepară fără făină.

prajitura fara faina

Pentru că n-am avut o tavă de 22, cum scria la reţetă, am folosit una de 26 şi am adaptat cantităţile după cum m-a dus capu’. Am înlocuit aroma de vanilie cu una de portocală. În final, a ieşit bine. Să vedem.

Aveţi nevoie de:

 • 400g de ciocolată amăruie
 • 200g unt
 • 250g zahăr
 • 10 ouă
 • esenţă de portocale
 • coajă rasă de portocală

Cum se prepară prăjitura:

 • Rupem ciocolata în bucăţi, o punem într-o oală, aruncăm untul peste ea. Le topim la foc mic, amestecând continuu.
 • Separăm 8 dintre ouă. În bolul cu gălbenuşuri adăugăm încă 2 ouă (întregi de data asta!) şi 150 g de zahăr. Adăugăm puţină esenţă de portocală şi nişte coajă rasă. Turnăm ciocolata topită (răcită, între timp) şi amestecăm bine de tot.
 • Batem cele 8 albuşuri până rămân băţ (ştiţi vechea poveste: întoarceţi bolul invers. Dacă nu cad, sunt bine bătute). Adăugăm treptat 100g de zahăr şi mixăm, dar nu prea mult pentru că nu vrem ca albuşurile să se înmoaie. Când zahărul s-a încorporat, turnăm compoziţia de ciocolată şi amestecăm cât se poate de lent cu o lingură de lemn.
 • Acoperim tava cu hârtie de copt. Turnăm compoziţia în ea şi o dăm la cuptorul încins la 180 de grade pentru 30 de minute.
 • După ce trec cele 30 de minute, se stinge cuptorul şi se mai lasă prăjitura înăuntru cam 15 minute.

Când o veţi scoate, veţi vedea că se va lăsa brusc. Nu vă speriaţi, e o chestie normală. Nu arată ea extraordinar, dar problema se poate remedia.

Noi am scos-o din formă, am pudrat-o puţin cu zahăr şi am aşezat lângă ea rodie. Un deliiiiiciu! Spor la savurat!

Prajitura cu ciocolata

Sasha

2 thoughts on “Prajitura magica cu ciocolata

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s