Tabouleh – salată libaneză


reteta tabouleh

Săptămâna trecută, unul dintre verişorii mei cei mari s-a hotărât să ne impresioneze cu o salată libaneză. S-a înarmat cu de toate şi s-a apucat de tocat. Vreo 5 minute. Cam până s-a plictisit. De acolo, toată treaba a fost preluată de iubita lui (noroc cu ea!) care ne-a pregătit un tabouleh absolut delicios. Cum a făcut? Vă povestesc numaidecât.

Aveţi nevoie de:

 ulei de măsline extravirgin

2-3 legături de pătrunjel (ea a folosit vreo 20 – asta doar pentru că e neamul mare rău)

zeama de la o lămâie

2-3 cepe

2-3 roşii

1 legătură de mentă

1 rodie

sare

De obicei, se foloseşte şi bulgur. Noi n-am avut, n-am folosit. Voi să folosiţi că e bun tare.

etape reteta tabouleh

Cum se prepară:

Într-un bol, se amestecă uleiul de măsline cu zeama de lămâie şi sarea.

Se toacă ceapa mărunt, pătrunjelul şi mai mărunt şi roşiile în cuburi. Se curăţă rodia. Se pun cu toatele în bolul mare şi se amestecă bine.

Simplu de tot, nu-i aşa? Dar pe cât de simplu, pe atât de gustos! Salata libaneză de pătrunjel e perfectă pentru zilele în care ţineţi post sau dietă. E plină de nutrienţi şi conţine foarte puţine calorii! Se poate servi cu lipie şi hummus. Poftă bună! Şi…mulţumim, Adrianaaaaaa! .. şi Nicu. :))) Iar pe voi toţi, vă pup! See ya next time! Până atunci, spor la savurat!

Sasha

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s