Cheesecake cu dragoste


P1060238

Hello, everyone! Am revenit cu o reţetă dulce tare. Dacă de Valentine’s Day am făcut aproape tot posibilul să mă feresc de inimioare şi dulcegării, de Dragobete lucrurile au stat puţin altfel. M-am lăsat cuprinsă de atmosferă şi am gătit un cheesecake pentru iubitul meu. Ideea de a decora prăjitura cu portocale şi rodii am furat-o din numărul de februarie al revistei Good Food. Loving it!

Aveţi nevoie de (pentru o tavă de 30 cm):

Pentru blat:

  • 400g biscuiţi digestivi

  • 150g unt

Pentru cheesecake:

  • 600 g brânză Philadelphia
  • 300g smântână dulce
  • esenţă de portocale
  • 30 ml Sheridan’s (opţional)
  • 150g zahăr
  • 3 ouă
  • 3 linguri de făină

Pentru decor:

  • 1 rodie
  • 2 portocale
  • frişcă

cats

Cum se prepară:

  • Păi, mai întâi de toate, scoatem biscuiţii din ambalaj, îi băgăm în robotul de bucătărie şi îi fărâmiţăm bine de tot (dacă n-avem robot, nu-i problemă, putem să-i punem într-o pungă şi să-i zdrobim cu un ciocan de şniţele sau cu un sucitor).
  • Între timp topim şi untul într-o oală.
  • Amestecăm biscuiţii cu untul până obţinem o compoziţie omogenă. Cu aceasta tapetăm tava de cheesecake pentru a forma blatul. Dăm biscuiţii la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade. 
  • Într-un bol mare-mare punem brânza, smântâna, zahărul, 1/2 linguriţă de esenţă de portocale şi 30 ml de Sheridan’s. Ne folosim de mixer pentru a amesteca totul. Adăugăm ouăle şi amestecăm din nou, apoi încorporăm treptat şi făina.
  • Turnăm compoziţia peste blatul de biscuiţi copt şi răcit în prealabil şi uniformizăm cu ajutorul unei lame late de cuţit.
  • Dăm la cuptor pentru 40-45 de minute (timpul se modifică şi în funcţie de cuptor). Puteţi verifica dacă este copt cu ajutorul unui pai. Cheesecake-ul trebuie să fie puţin elastic la mijloc. După ce acesta s-a copt, îl lăsăm la răcit în cuptor  pentru 10-15 minute.
  • Scoatem cheesecake-ul din cuptor şi îl mai lăsăm pe masă până când se răceşte de tot. Apoi, îl putem orna cu frişcă, portocale, rodii şi orice altceva vă mai este pe plac.
  • Îl băgăm la frigider şi îl lăsăm acolo cam 3-4 ore.

P1060249

Ta-daam! Cam asta a fost tot! Nu-i chiar atât de greu, nu? Neapărat îl păpăm împreună cu cineva drag fie că e vorba de iubit, de mamă, de tată sau de prieteni! Fie vorba între noi, în cazul meu, s-a bucurat toată familia de minunatul cheesecake! Spor la savurat! See ya next time! Puuuupici!

Sasha

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s