Vită picantă cu noodles


reteta vita chinezeasca picanta noodles

Am lipsit cam mult de pe aici, nu-i aşa? Îmi pare rău că v-am neglijat în ultima vreme, dar probabil că de acum încolo voi fi nevoită să postez ceva mai rar.  Vine licenţa peste mineeee! :-s .. dar o să mă descurc. Sper să mă înţelegeţi. Voi încerca în continuare să mă revanşez cu reţete cât se poate de interesante. Acum să trecem la subiect. Săptămâna asta am gătit vită picantă cu noodles, o mâncărică perfectă pentru folosirea beţişoarelor din “arsenal”. Să vă povestesc…

Aveţi nevoie de:

Pentru vită:

  • antricot de vită (700 g)
  • 3 morcovi

  • 2 ardei kapia roşii
  • 5-6 căţei de usturoi
  • un pachet de noodles (250 g)
  • ulei de susan
  • ulei de măsline
  • ceapă verde

Pentru sos:

  • 5 linguri de pastă de roşii
  • o linguriţă otet de orez
  • 2 linguriţe sos de soia
  • 2 linguriţe sos de chilli
  • piper

Marinată:

  • ulei de măsline
  • zeama de la o lămâie
  • piper
  • 3 căţei de usturoi
  • boia de ardei iute
  • busuioc uscat

retete vita picanta cu noodles

Cum se prepară:

  • Tăiem vita în fâşii subţiri, o marinăm cu ulei de măsline, zeamă de lămâie, piper, usturoi, busuioc şi boia de ardei iute şi o lăsăm la frigider pentru 4-5 ore.
  • Într-un bol amestecăm sosul de roşii cu oţet de orez, sos de soia, sos de chilli verde şi piper.
  • Într-o tigaie wok încingem două linguri de ulei de susan şi punem vita la rumenit.
  • Curăţăm morcovii şi ardeii şi îi tăiem julienne. Usturoiul îl zdrobim cu latul cuţitului. Tocăm ceapa verde şi separăm partea albă de cea verde.
  • Într-o altă tigaie, încingem uleiul de măsline şi călim usturoiul, morcovul, partea albă a cepei şi ardeiul roşu aproximativ 5-6 minute.
  • Într-o oală fierbem 400 ml de apă. După ce apa a dat în clocot, oprim focul şi punem cele 250g de noodles în oală. Îi lăsăm la opărit 10 minute (aceste instrucţiuni se pot schimba in funcţie de indicaţiile de pe ambalaj).
  • Adăugăm sosul peste legume şi lăsăm totul la foc mediu pentru 2-3 minute.
  • Odată ce tăiţeii (noodles) s-au înmuiat, îi putem adăuga şi pe ei în tigaie.
  • Scoatem vita din wok, o punem în tigaia cu legume şi noodles şi lăsăm totul la foc mic încă 3-4 minute.
  • Punem mâncarea în bol şi o ornăm cu cozi tocate de ceapă verde.

Masa e gata! Spor la savurat!

vita picanta cu noodles

Sasha

Advertisements

3 thoughts on “Vită picantă cu noodles

  1. iulia says:

    Buna,
    mi se pare interesanta reteta ta, sunt o fana inraita a mancarurilor cu tenta asiatica 🙂 Am o nelamurire totusi, cand zici taietii, te referi la cei romanesti (lati, cu ou) sau la cei chinezesti (asemanatori cu fideaua)? Ca eu am luat unii (de la Vitasia) din Lidl care mi se par geniali.. tu ce folosesti?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s