Spaghetti cu midii şi sos de roşii


spaghetti cu scoici

Vă era dor de o reţetă cu paste? Sper că da. Dacă nu, îmi cer iertare de pe acum pentru că astăzi avem spaghetii cu midii şi sos de roşii, o reţetă pe care am preparat-o săptămâna trecută. Ne plimbam frumos, voios printr-un hypermarket când am găsit cele mai simpatice midii din lume. Măricele, destul de proaspăt congelate (nu cu o tonă de gheaţă pe ele ca de obicei) şi la un preţ acceptabil. N-am putut să le rezist pentru că mi-a venit în minte imaginea unei porţii sănătoase de spaghetti cu scoici. Aşa că le-am cumpărat. Ce-a ieşit? O cină delicioasă, gătită în mai puţin de 30 de minute. Cum aşa? Vă explic acum.

Aveţi nevoie de:

  • 400 g carne de midii
  • o conservă cu roşii (bucăţi)
  • vin alb
  • sare
  • piper
  • parmezan
  • o ceapă roşie
  • 3-4 căţei de usturoi
  • un cub de unt (20-30 g)
  • oregano (opţional)

retete spaghetti cu midii

Cum se prepară:

  • Punem la fiert o oală umplută cu apă (cam trei sferturi) în care am adăugat puţină sare (adică pregătim oala pentru paste).
  • Decongelăm midiile şi le scurgem de apă. Pe o farfurie, aşezăm câteva prosoape de hârtie, unul peste celălalt. Aşezăm midiile pe prosoapele de hârtie pentru ca apa din ele să fie absorbită. Le tamponăm uşor cu un prosop de hârtie şi la suprafaţă.
  • Topim cubul de unt în tigaie, iar când acesta s-a încins adăugăm ceapa şi usturoiul, ambele tocate mărunt.
  • După ce usturoiul şi ceapa s-au rumenit, adăugăm midiile şi le lăsăm acolo cam 2-3 minute (foc mediu).
  • Turnăm 150 ml de vin şi aşteptăm până acesta dă de câteva ori în clocot. Odată ce vinul s-a evaporat parţial, putem adăuga roşiile-cuburi (în acest sezon prefer roşiile deja curăţate, la cutie. sunt mai gustoase decât chestiile alea injectate şi necoapte pe care le găsim prin pieţe la hyper-preţ).
  • Asezonăm sosul cu sare, piper şi oregano, dacă vă place.
  • Adăugăm pastele în apa de mai devreme (care acum dă în clocot serios) şi aşteptăm să fiarbă.
  • Au fiert pastele? Foarte bine. Având în vedere că am aşteptat cel puţin 6-7 minute deja, probabil că sosul nostru a fiert şi el aşa că minunatele spaghetti pot fi adăugate în tigaie acum.
  • Turnăm jumătate de polonic din apa în care au fiert pastele peste acestea, iar deasupra adăugăm o mână de parmezan. Amestecăm bine. Oprim focul.

Taa-daaaam! We’re ready to eat!

741079_271243336337390_1487832619_o

 Dacă vă plac fructele de mare, pastele cu midii sigur vă vor da peste cap papilele gustative! Noi ne-am bucurat din plin de gustul lor aşa că vă urez şi vouă spor la savurat! Pupici!

Sasha

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s