Mini-pizza cu aluat de foietaj


Este o reţetă simplă, gustoasă, potrivită pentru un prânz pe fugă. Mini-pizza se prepară în aproximativ 30 de minute. Se mănâncă numaidecât. Vă spun eu.

Le puteţi pregăti chiar şi pentru o petrecere cu bufet suedez. Noi le-am păpat cu iaurt de capră alături ca să mai spălăm din păcate. Un deliciu!

Ingrediente:

-aluat de foietaj (eu am folosit Bella)

-sos de roşii/bulion

-bulion de ardei

-bacon (dar îl puteţi înlocui cu orice alt tip de carne)

-ardei roşu

-caşcaval/mozarella

-oregano

-sare

-piper

Cum îl preparăm:

click pe poză pentru mărire

Mai întâi de toate, pregătim ingredientele. Tăiem ardeiul roşu şi baconul în cuburi mici şi radem caşcavalul.

Tăiem foietajul în nouă bucăţi, crestăm superficial un pătrăţel mai mic în interiorul fiecărui pătrat şi apoi înţepăm mijlocul de mai multe ori cu o furculiţă pentru ca aluatul să crească doar pe margini. Practic, proceđăm la fel ca în cazul mini tartelor cu brânză.

Punem pătrăţelele într-o tavă pe care am aşezat hârtie de copt.

Apoi, umplem fiecare pătrăţel cu ingredientele de mai sus. Le ungem cu bulion de ardei şi sos de roşii, adăugăm un strat mic de caşcaval, puţin ardei, baconul, oregano, sare şi piper şi apoi ultimul strat de caşcaval.

Le dăm la cuptor pentru 15-20 de minute la 170-180 de grade. Verificaţi-le din când în când pentru a fi siguri că se coc cum trebuie. Fiecare cuptor este diferit aşa că este foarte probabil ca timpul să nu corespundă pentru toate.

Masa e gata! Spor la savurat!

Aştept părerile şi sugestiile voastre pe saltnsasha@gmail.com sau chiar mai jos în rubrica pentru comentarii! Vă pup!

 Sasha

Advertisements

5 thoughts on “Mini-pizza cu aluat de foietaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s