Salată de pui cu aromă de curry şi mango


Pentru că v-am tot înnebunit în ultimul timp cu reţetele mele de paste, e cazul să vă prezint astăzi şi o masă ceva mai uşoară. Salata de pui cu aromă de curry şi mango. Reţeta am învăţat-o din revista celor de la GoodFood, dar am adaptat-o după bunul plac. Este perfectă pentru un prânz sau o cină light. 

Ingrediente:

– 2 piepţi de pui dezosaţi

– 1 linguriţă ulei de măsline

– 2 linguriţe pudră de curry/boia

– 4 linguri iaurt

– 2 linguri chutney de mango

– coaja rasă şi 2 linguriţe zeamă de la o lămâie

– 1 salată verde (iceberg sau normală)

– 1 mango copt

– 1/2 ceapă roşie feliată julienne

Cum se prepară:

Se unge puiul cu uleiul de măsline şi cu o linguriţă de pudră de curry şi se asezonează cu sare şi piper, apoi se pune într-o tavă acoperită cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru 20 de minute. Cuptorul trebuie preîncălzit şi setat la 200 de grade Celsius/gaz 6.

Dressingul: Se amestecă iaurtul cu pudra de curry rămasă cu chutney-ul ( reţeta de chutney pe care am folosit-o o găsiţi aici, dar e mai la îndemână să îl cumpăraţi gata făcut) , zeama de lămâie, coaja rasă şi puţină apă dacă sosul este prea gros.

Se aşază frunzele de salată pe farfurie, apoi bucăţile e mang o şi puiul tăiat felii. Se stropeşte salata cu dressingul preparat ceva mai devreme. Deasupra, se pun şi feliile de ceapă.

Asta e tot! Spor la savurat!

Aştept părerile şi sugestiile voastre pe saltnsasha@gmail.com! 

Sasha

Advertisements

3 thoughts on “Salată de pui cu aromă de curry şi mango

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s