Cele mai simple paste


Din seria mâncăruri pe grabă, vă prezint în seara asta cel mai simplu fel de paste pe care l- am întâlnit (şi gătit) vreodată. Am învăţat reţeta de la un prieten care a încercat să mă convingă că există şi o varianţă dietetică de a găti pastele. Nu am vrut să-l cred la început, dar ulterior m-a convins.  Sper să vă conving şi eu pe voi.

Am ales pentru reţeta asta, un soi de paste inedite de la Barilla numite Piccolini, Mini Conchiglie. Sunt ceva mai mici şi conţin pe lângă altele şi ceva legume: roşii, morcovi etc. Nu e neapărat să le folosiţi pe acestea, de fapt, puteţi alege orice vă trece prin cap.  Se fierb în apă cu sare conform instrucţiunilor şi minutelor de pe ambalaj.

Într-o tigaie, se călesc 4 căţei de usturoi tocaţi şi un ardei iute sau o linguriţă de fulgi de chilli în două-trei linguri de ulei de măsline. Se amestecă cu pastele pe care le-am scurs în prealabil şi se mai ţin pe foc un minut, timp în care le asezonăm cu sare şi piper. Am ras şi puţină brânză deasupra. Mi-era poftă. Şi gata! Asta e tot! Voi să nu fiţi reticenţi cum am fost eu prima dată. Sunt grozave! Promit. Spor la savurat!

Aştept părerile şi sugestiile voastre pe saltnsasha@gmail.com!

Sasha 

Advertisements

One thought on “Cele mai simple paste

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s