Drob de miel


Renunţăm în sfârşit la reţetele de post pentru că mai e doar o zi până la duminica Paştelui. Astăzi preparăm celebrul drob de miel.

Spălăm organele de miel, le tăiem în bucăţi mari şi le lăsăm la fiert până inima e făcută bine (pentru că e cel mai tare organ). După ce s-au fiert, organele se dau prin maşina de tocat. Apoi se amestecă cu 4 cepe uscate potrivite, o legătură de ceapă verde şi o legătură de pătrunjel pentru o tavă de drob. Noi am făcut patru tăvi. Se adaugă sare şi piper după gust şi cam 4-5 ouă pentru un drob. Noi am pus cam 14 ouă pentru un kilogram de drob. Amestecul se pune la “odihnit” cam o oră ca să prindă toate aromele.

După ce a trecut ora, se unge tava de cozonac cu două linguri de ulei, se aşează praporul să iasă cât mai mult pe margini ca să avem cu ce acoperi amestecul. Se toarnă compoziţia, peste ea se pune un ou bătut şi se acoperă cu praporul.  Se lasă la cuptor aproximativ 20 de minute până se rumeneşte. Vă veţi da seama că e făcut cum trebuie dacă il încercaţi cu furculiţa şi pe ea nu se mai ia carne. Atunci drobul e gata. 😀 Spor la savurat!

Update:  Drobul în varianta secţionată.

P.S. Ne pregătim de prepararea mielului la groapă. Băieţii s-au apucat de treabă şi au făcut “culcuşul” pentru viitoarea friptură.

P.S. 2 Aşteptăm cu nerăbdare să scoatem berbecul din groapă. 😀

 Sasha

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s